Adjust er modul opbygget og justerbar .

Mulighed for at lave 14 forskellige typer af bid justerbar fra 9,5cm til 13,5 cm.

Typer :

D ring typer : bruges ofte til ungheste og heste der er lidt følsomme 

1.  2 delt midte stykke lidt tungefrihed der kan klappe sammen. bruges ofte til heste der er lidt sensitive 

2.  2 delt midte stykke lidt tungefrihed der låser som en stang. bruges ofte til heste der er en del fremadgående

3.  3 delt midte stykke med lidt tunge frihed der klapper sammen, bruges ofte til heste man vil have mere liv i munden på 

4  .3 delt midte stykke med lidt tungefrihed der låser som en stang, bruges ofte til heste der er en del fremadgående

5.  3 delt midte stykker med stor tungefrihed der klapper sammen, bruges ofte til hest der kan være spændt på for parten ( muligvis p.g.a  pres på tungen) 

6.  3 delt midte stykker med stor tungefrihed der låser som en stang, bruges ofte til heste der kan være spændt på for parten og er en del fremadgående 

7.  Rotere midte stykke med lidt tungefrihed der kan rotere låser som en stang. bruges ofte til heste der har brug ofr individuelt støtte/ H/V og som er el del fremadgående.


Løse ringe :giver mere liv i hesten mund ,lidt mere reaktionstid til rytteren

8.  2 delt midte stykke med lidt tungefrihed der kan klappe sammen , bruges ofte til heste der er lidt sensitive.

9.  2 delt midte stykke med lidt tungefrihed der låser som en stang , bruges ofte til heste der er en del fremadgående.

10.  3 delt midte stykke med lidt tungefrihed der kan klappe sammen bruges ofte til heste man ønsker mere liv i munden på.

11.  3 delt midte stykke med lidt tungefrihed der kan låse som en stang , bruges ofte til heste der er en del fremadgående.

12.  3 delt midte stykke med meget tunge frihed der kan klappe sammen bruges ofte til heste der er spændt på for parten( muligvis  p.g.a presset på tungen)

13.  3 delt midte stykker med meget tung frihed der låser som en stang, bruges ofte til der er spændt på for parten og er en del fremadgående.

14. rotere midte stykke med lidt tunge frihed der kan rotere og låser som en stang. bruges ofte til heste der har brug for individuelt støtte H/V som er en del fremadgående.   


Vi Ryttere kende alle den situation, hvor vi skal starte tilridningen af en unghest, have en ny hest i træning eller måske endda har købt en ny hest ..... Når tænderne er tjekker og raspet af en fag person, hvilket typer bid skal man vælge , hvilken størrelse passer bedst til denne hest. Nogen gange kan hesten også have ændret sig under ridningen over tiden.


Dette kan i fremtiden blive lettere med modul og justerbar hestebid fra hestetandplejer Glenn Espensen